Interviews

‘Het Pinkstertoernooi hóórt bij Sinttunnis. Zoiets moet altijd blijven bestaan’

Hij is met zijn bedrijf SAM Precision gevestigd in Cuijk, maar toch blijft Theo Zegers uit Sint Anthonis een echte Sinttunnisse ondernemer. En dus draagt hij het Pinkstertoernooi als sponsor graag een warm hart toe. “Zo’n evenement is enorm belangrijk voor ons dorp. Dat wil ik graag ondersteunen.”

SAM groepsfoto web 1‘Het produceren en bewerken van fijnmechanische componenten voor de toeleveringsindustrie’: zo luidt de omschrijving van de hoofdactiviteiten van SAM Precision. Voor de buitenwereld een ingewikkelde, onbegrijpelijke materie maar voor Theo Zegers – eigenaar van de in Cuijk gevestigde onderneming – gesneden koek. “Simpeler gezegd maken en bewerken wij complexe metalen en kunststof onderdelen voor bijvoorbeeld medische en optische apparatuur, drukpersen en machines voor ondermeer de chipindustrie”, legt Zegers uit.

En dat is precisiewerk, zoals de bedrijfsnaam ook al verraadt. “Wij maken van een ruw werkstuk een hightech kwaliteitsproduct.” Dat vereist optimaal vakmanschap, uiterste nauwkeurigheid en natuurlijk een innovatief machinepark. “Waar wij eigenlijk elke dag mee bezig zijn, is het leveren van topprestaties”, stelt Zegers.

Daarmee legt hij onbewust meteen een link naar het Pinkstertoernooi. SAM Precision sponsort deze editie van het volleybalevenement de prijs voor het beste herenteam. “Waarom wij het Pinkstertoernooi sponsoren? Omdat het een echt Sinttunnis’ evenement is. Het Pinkstertoernooi hóórt bij Sinttunnis en zet ons dorp op de kaart. Zoiets moet altijd blijven bestaan.”

Het belang van zo’n grote jaarlijks terugkerende gebeurtenis illustreert Zegers – als fervent motorsportliefhebber – met de Motorcross der Azen die van 1947 tot 1984 jaarlijks tienduizenden bezoekers trok. “Sint Anthonis was wereldberoemd door die cross. Wij zijn 27 jaar geleden met ons bedrijf begonnen onder de naam ‘St. Anthonis Metaal’. Ik weet niet hoe vaak we zijn geassocieerd met de motorcross. Héél vaak in ieder geval. Doodzonde dat deze wedstrijden er niet meer zijn. Dat doet me nog altijd pijn. Voor zo’n evenement had ik graag willen knokken.”

Zegers richtte zijn bedrijf in 1985 op in een oud pakhuis in Sint Anthonis en begon met één medewerker en enkele draai- en freesmachines. Omdat de onderneming al snel uit zijn jasje groeide, werd in 1989 een nieuw bedrijfspand in Ledeacker in gebruik genomen. De overstap naar computergestuurde machines werd gemaakt en het takenpakket van de onderneming werd steeds verder uitgebreid. “Ik had graag in Ledeacker een grotere bedrijfsruimte willen bouwen, maar we kregen bij de gemeente geen voet aan de grond.” Zegers baalt er nog altijd van dat hij als ondernemer in 2002 noodgedwongen moest uitwijken naar Cuijk. “Ik ben en blijf een echte Sinttunnissenaar.” En dus is ook hij elk jaar bij het Pinkstertoernooi te vinden. “Ik kom altijd wel een middag volleybal kijken en ga ook altijd met vrienden een avond uit in de feesttent. Dat mag je gewoon niet missen in je eigen dorp.”

 

www.samprecision.nl