Interviews

‘Dat Flamingo’s vorig jaar de finale speelde, was echt supergaaf’

Shannon Gerhardt beleefde vorig jaar een onvergetelijk Pinkstertoernooi. Ze speelde met Flamingo’s de finale op het Sinttunnisse gras en werd uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi. En er was meer: A-league-ploeg Sliedrecht Sport toonde interesse in het Gennepse talent.

Shannon webZe kijkt met een brede glimlach terug naar de vorige editie van het Pinkstertoernooi. Het naar de B-league gepromoveerde Flamingo’s – de Gennepse club waar Shannon Gerhardt tot afgelopen seizoen voor speelde – mocht in Sint Anthonis voor het eerst op eredivisieniveau uitkomen en schopte het totaal onverwacht tot aan de finale op de stralende tweede Pinksterdag. “Ja, echt een hele leuke ervaring om op het hoogste niveau te mogen spelen op het Pinkstertoernooi. Geweldig natuurlijk dat we meteen de finale haalden. Jammer dat we verloren, maar ik had het niet willen missen”, vertelt Gerhardt.

Dat ze ook nog werd uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi was voor de 24-jarige volleybalster een complete verrassing. “Eigenlijk wilde ik na de wedstrijd meteen naar huis gaan, maar mijn ploeggenoten waren al ingelicht en die hebben me met een smoesje laten blijven. Ik had het echt niet verwacht en voelde me enorm vereerd.”

Gerhardt is - als het even kan - ieder jaar van de partij op het Pinkstertoernooi. Tot nu toe altijd met Flamingo’s, maar dit jaar voor het eerst in een ander tenue. Want het Pinkstertoernooi van vorig jaar kreeg voor Gerhardt namelijk een bijzonder staartje. “Ik werd tijdens het toernooi benaderd door de manager van Sliedrecht Sport”, blikt Gerhardt terug. “Of de trainer contact met me mocht opnemen.”

De Zuid-Hollandse club bleek serieus interesse te hebben en Gerhardt besloot na lang wikken en wegen de overstap te maken naar de A-league-ploeg die Flamingo’s in de finale van het Pinkstertoernooi versloeg.

“Het was niet makkelijk om weg te gaan bij Flamingo’s”, erkent Gerhardt. “Ik heb daar vanaf mijn zesde gespeeld. Ik mis het team, maar toch heb ik geen moment spijt van mijn keuze gehad. Het afgelopen jaar bij Sliedrecht was erg leuk. Ik heb veel nieuwe indrukken opgedaan, we hebben lange tijd boven in de A-league meegedraaid en ik heb Europa-Cup gespeeld in Oostenrijk en Finland.”

Ze heeft veel geleerd in een jaar tijd op het allerhoogste nationale volleybalniveau. “Bij Flamingo’s moest ik veel meer zelf het niveau bepalen. Bij Sliedrecht train ik met allemaal supersterke ploeggenoten. Het tempo ligt veel hoger en er worden minder fouten gemaakt. Daar word je zelf alleen maar beter van.”

Het volleyballen in Sliedrecht vergt behoorlijk wat reistijd, want Gerhardt is gewoon in het voor haar vertrouwde Gennep blijven wonen. Ze traint van maandag tot en met donderdag en rijdt telkens met twee ploeggenoten vanaf Nijmegen naar het westen van het land. “Ik combineer het volleybal nu met een parttime baan bij een sportschool in Boxmeer. Een serieuze fulltime job is voor mij nog niet aan de orde.” Dat geldt ook voor het komende jaar, want zoals het er nu naar uit ziet plakt ze er nog een jaar aan vast bij Sliedrecht Sport. “Ik heb het hier goed naar mijn zin. Aan het begin van het seizoen had ik me er op ingesteld dat ik maar weinig zou spelen, maar ik heb toch aardig wat puntjes meegepakt.”

Haar mooiste wedstrijd speelde ze in Meijel tegen Peelpush. “Er was veel publiek uit Gennep, speciaal voor mij. Gelukkig mocht ik er halverwege de eerste set al in. Het liep superlekker en ik heb die wedstrijd helemaal uitgespeeld. Dat gaf echt een lekker gevoel.”