Interviews

‘Wij draaien altijd een dienst ‘buitenbar’ op het toernooi’

 

Fysiotherapie Ronald Korsten uit Sint Anthonis is een van de zeer gewaardeerde sponsors van het Pinkstertoernooi. “Waarom we sponsor zijn? Omdat het ontzettend mooi is dat we zo’n geweldig evenement in ons dorp hebben en omdat we het verenigingsleven een warm hart toedragen.”


Als fysiotherapeut is het bezig zijn met sport en sporters dagelijkse kost in het leven van fysiotherapeut Ronald Korsten. “Maar toch komt het merendeel van de bezoekers aan onze praktijk niet vanwege een sportblessure. Wat veel mensen niet weten, is dat tachtig procent van alle blessures die wij behandelen werkgerelateerd is”, aldus Korsten.


De praktijk heeft acht fysiotherapeuten en is breed georiënteerd. “Wij bieden manuele therapie, kindertherapie, sporttherapie en psychosomatische fysiotherapie. De tennisarm en hielspoor zijn onze specialisaties. Hiermee hebben we veel aantrekkingskracht in een grote regio. Zelfs mensen van Texel zijn bij ons geweest voor de behandeling van een tennisarm.” De specifieke interesse voor volleybal hebben Ronald Korsten en zijn vrouw Jeannette niet van huis uit meegekregen. “Pas toen onze dochter Maud bij de mini’s van Activia ging volleyballen, ontstond bij ons het enthousiasme voor deze sport”, blikt Korsten terug. Maud bleek over een aardig talent te beschikken en volleybalt inmiddels al meerdere jaren in het eerste team van de Sinttunnisse club. Ronald en Jeannette zijn bij alle thuiswedstrijden en ook nagenoeg alle uitwedstrijden present. “Ik vind het hartstikke leuk om mee te maken. Het is een mooi spelletje en de sfeer is goed.” De praktijk sponsort naast het Pinkstertoernooi ook Activia. “We zijn shirtsponsor van Dames 3 en hebben van dit team ook de trainingspakken gesponsord. Ik gebruik het promotiebudget van de praktijk liever om een vereniging te ondersteunen dan om te adverteren in de media. Een vereniging heeft daar lang plezier van en een goed verenigingsleven in een dorp is ontzettend belangrijk. Als ik zie hoeveel vrijwilligers veel tijd in een club als Activia steken, dan vind ik dat we daar als praktijk ook iets mee moeten doen. Uit waardering en respect voor zo’n vereniging.” 

 

De fysiotherapiepraktijk ondersteunt de club niet alleen financieel maar ook met vakkennis. “Twee van onze fysiotherapeuten zijn volleybal-minded en hebben van juli vorig jaar tot afgelopen maart een trainingsprogramma met Dames 1 van Activia gedraaid waarbij de nadruk lag op het verhogen van de spronghoogte in de aanval en de blokkering.” Korsten is al van kinds af aan present bij het Pinkstertoernooi. “En in mijn beleving was het altijd mooi weer. Ik ging als kleine jongen al elk jaar kijken. Zo’n evenement in het dorp moet je gewoon meemaken. Die sfeer moet je proeven. Zeker in die jaren dat er nog echt grote internationale teams kwamen uit bijvoorbeeld Brazilië en Japan. Dat vond ik echt heel bijzonder.”


Toen het complete toernooi in 2007 verhuisde van het terrein bij De Remmensberg naar sportpark De Laan maakt Korsten zich wel even zorgen. “Ik was bang dat het toernooi z’n charme zou verliezen, maar de organisatie heeft het prachtig opgepakt. Echt een mooi terrein en veel sfeer, ook zo met dat terras met loungegedeelte. Dat vind ik prachtig.” Ronald en Jeannette voelen zich echt betrokken bij het toernooi en draaien zelfs elk jaar een dienst op de buitenbar naast de tent. “Je kunt natuurlijk alleen gaan kijken en wat rondhangen op het terras en rond de velden, maar het is net zo leuk om bij zo’n leuk en gezellig evenement lekker de handen uit de mouwen te steken en wat te kunnen betekenen. We draaien onze bardienst al jaren met heel veel plezier.”