Interviews

Trots

 

Dit jaar staat het zestigste Pinkstertoernooi voor de deur. Een moment om terug te kijken maar ook zeker om vooruit te kijken.

Sinds vorig jaar mag ik de nieuwe voorzitter zijn en daar ben ik op zich al trots op. Zeker als ik hoor welke bestuurders sinds de opstart in 1956 dit mooie evenement georganiseerd hebben. Daarnaast is het overal waar ik kom, binnen en buiten de volleybalwereld, echt een begrip: Hét Pinkstertoernooi uit Sinttunnis.

Vorig jaar hebben we onze speerpunten qua volleybal opnieuw geformuleerd en richten we ons er op de Nederlandse Volleybaltop op zondag in huis te hebben. Dat lukt ook dit jaar weer met 12 eredivisieteams. Daarnaast een mooi jeugdtoernooi op de zaterdag, de City Beach Tour (Nederlandse Eredivisie Beach) met zowel de dames als de heren en op de maandag het To(p)btoernooi voor recreanten. Ook dit jaar dus weer volle bak het gehele Pinksterweekend.

Het Volleybaltoernooi is één, de Pinksterfeesten zijn inmiddels in de regio ook wereldberoemd en we kunnen zeggen dat de verplaatsing 10 jaar geleden naar Sportpark De Laan een goede greep is geweest. Het aantal bezoekers is in die jaren verdubbeld.

De aftrap van de Pinksterfeesten begint dit jaar met een spectaculair feest op de vrijdagavond. Bij aanvang een klein officieel gedeelte om het jubileum te vieren en vervolgens feest en terug in de tijd dat Sinttunnis nog hét uitgaansdorp van de regio was (Turn up the 90’s). Zaterdag- en zondagavond feest met de coverbands Mmoozz en de Party Criminals. Zondagavond, na het To(p)btoernooi, sluiten we af met DJ Martijn.

De organisatie van dit toernooi kunnen we alleen met een goed team bestuurders voor elkaar krijgen Een club mensen waar ik trots op ben. Dit jaar met twee nieuwe, jongere, bestuursleden die met nieuwe ideeën zijn gekomen. Daarnaast kunnen we gelukkig ook weer rekenen op een zeer grote groep vrijwilligers (To(p)b-dames, TD, jurywagen en alle Activialeden), maar ook de steun en hulp vanuit DSV, muziekvereniging, judoclub en andere verenigingen uit het dorp. Samen
maken we er al weer voor de 60e keer een succes van. En vooral de verbindende kracht van ons toernooi in Sinttunnis, is dat waar ik écht trots op ben. Ik vertrouw
er dan ook op dat we van de zestigste editie een TOP-editie gaan maken.

Allemaal tot ziens met Pinksteren!

Namens het bestuur,

Johan Sterke
Toernooivoorzitter