NK Volleybal op gras

Het Internationaal Pinkster Toernooi Activia (Dutch Open Outdoor Volleyballchampionships) werd voor het eerst gehouden in 1957 als een regionale volleybal toernooi. In alle daaropvolgende jaren heeft het zich ontwikkeld tot een professioneel georganiseerd evenement bekend over de hele wereld.

Kijken we naar de internationale aantrekkingskracht van het toernooi, dan zien we o.a. de volgende winnaars uit het verleden: Ulbra Diadora, Belo Horizonte en Frangosul uit Brasil, Fuji en Nippon Denso uit Japan, Automobilist St.Petersburg en Odintsovo uit Rusland, Aurora Riga uit Letland, en zo ook de nationale teams van Canada en Egypte.

Het Pinkstertoernooi geniet grote naam en faam in alle uithoeken van de wereld als een soort van Grand Slam-toernooi voor club-teams op gras velden. Gezelligheid, ontspanning, ontmoeting en volleybal op niveau zijn de sleutelwoorden voor dit prachtige evenement.

Gras is zeker niet het alledaagse speelveld voor internationaal topvolleybal. Maar net zoals tennis kan worden gespeeld op verschillende soorten ondergrond, kan dat bij volleybal dus ook. In die
zin kan dit grastoernooi in Sint Anthonis dus worden gezien als het Wimbledon onder de volleybal toernooien. Een kampioenschap in Sint Anthonis (Open Nederlands Kampioen op gras) wordt door
velen gezien als de kroon op het seizoen.

Dit maakt dat ieder jaar weer veel internationale clubteams bereid zijn af te reizen naar het Brabantse Sint Anthonis. Allemaal goede redenen voor de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) om het Internationaal Pinkstertoernooi Activia te erkennen als enige open lucht volleybal-klassieker.

Ieder jaar met Pinksteren start het Pinkstertoernooi op zaterdag met het open Nederlands
Kampioenschap voor jeugdteams, op zondag en maandag vindt vervolgens het hoofdtoernooi voor
senioren plaats.

Nadat het toernooi jarenlang plaatsvond aan de Peter Zuidstraat te Sint Anthonis, is het in 2007
verhuisd naar sportpark 'De Laan', ook in Sint Anthonis.

Subcategorieën